רוב האנשים אוכלים מתוך תחושת רעב ורצון להנאה, אך כאשר נשאבים לאכילה רגשית או לאכילה כפייתית יש לשים לב לכך ולמצוא את הדרך לטפל בזה כי יש לכך השלכות והשפעות חמורות מאוד על הבריאות.

כדי לדעת האם אתם סובלים מאכילה רגשית או כפייתית חשוב לדעת מה זה אומר, מה הסיבות ומהם התסמינים של אכילה כזו ואיך אפשר להתמודד עם זה. לפניכם המדריך המלא לאכילה רגשית – הגדרה, תסמינים, טיפול וההבדל בין אכילה כפייתית.
 
מה זה אכילה רגשית

אכילה רגשית היא התנהגות מורכבת הכוללת שימוש באוכל כדרך להתמודד עם רגשות ולנהל אותם. זה חורג מאכילה לצורך הזנה פיזית ובמקום זאת הופך לאמצעי לחיפוש נחמה או הסחת דעת ממצוקה רגשית.
 

תפקיד הרגשות
לרגשות יש תפקיד משמעותי באכילה רגשית. כאשר אנשים חווים מתח, עצב, כעס, או אפילו שעמום, הם עשויים לפנות לאוכל כדרך להרגיע או להסיח את דעתם מהרגשות הללו. האוכל הופך למקור נחמה, המספק הקלה זמנית ותחושת שליטה על רגשותיהם.
 

טריגרים ואסוציאציות
אכילה רגשית מופעלת לרוב על ידי רגשות או מצבים ספציפיים. עבור חלק, זה עשוי להיות מתח בעבודה או קונפליקטים ביחסים, בעוד עבור אחרים, זה יכול להיות בדידות או תחושות של חוסר התאמה. עם הזמן, אנשים מפתחים אסוציאציות בין רגשות מסוימים לאוכל, מה שמוביל לדפוס רגיל של פנייה לאוכל כמנגנון התמודדות.
 

גורמים פסיכולוגיים
גם גורמים פסיכולוגיים תורמים לאכילה רגשית. דימוי עצמי נמוך, דימוי גוף ירוד והיעדר כישורי ניהול מתחים יכולים כולם לתרום לפיתוח ולשמירה על הרגלי אכילה רגשיים. בנוסף, אנשים שחוו טראומה או בעלי היסטוריה של הפרעות נפשיות, כגון דיכאון או חרדה, עשויים להיות מועדים יותר לאכילה רגשית.
 

אכילה רגשית תסמינים

 
אכילה רגשית יכולה להתבטא בדרכים שונות, והיכולת לזהות את הסימפטומים היא שלב חשוב בהתייחסות להתנהגות זו. סימפטום נפוץ אחד הוא השתוקקות פתאומית ואינטנסיבית לסוגים ספציפיים של מזונות מנחמים, כגון ממתקים או חטיפים עתירי שומן. כאשר מתרחשת אכילה רגשית, אנשים עשויים גם לגלות שהם צורכים מנות מזון גדולות יותר ממה שהם צורכים בדרך כלל. הם עלולים להרגיש חוסר שליטה על האכילה שלהם, להמשיך לאכול גם כשהם שבעים פיזית.

 
סימפטום נוסף של אכילה רגשית הוא הנטייה לאכול בתגובה לטריגרים רגשיים ולא לרמזי רעב פיזיים. אנשים עשויים למצוא את עצמם מושיטים יד לאוכל כאשר הם לא ממש רעבים אלא כאשר הם חווים רגשות כמו עצב, מתח או חרדה. בנוסף, באכילה רגשית אוכלים לעתים קרובות בסודיות או חשים תחושת אשמה או בושה לגבי הרגלי האכילה.

 
חשוב לציין כי אכילה רגשית שונה מפינוקים מדי פעם או מהנאה מאוכל. אכילה רגשית מאופיינת בדפוס מתמשך של שימוש במזון כמנגנון התמודדות ראשוני עם מצוקה רגשית. זה הופך לתגובה רגילה לרגשות, ולא לבחירה מודעת ומכוונת.
 

האם אפשר להבדיל בין אכילה רגשית רעב פיזי 

 
ההבחנה בין אכילה רגשית לרעב פיזי יכולה להיות מאתגרת, מכיוון שהשניים יכולים לעתים קרובות להרגיש דומים. עם זאת, ישנם כמה הבדלים עיקריים שיכולים לעזור לאנשים להבדיל בין השניים.
 

אחת ההבחנות העיקריות היא הופעה פתאומית של תשוקות הקשורות לאכילה רגשית. התשוקות הללו נוטות להיות ספציפיות ולסוגים מסוימים של מזונות מנחמים, כגון גלידה או צ'יפס. לעומת זאת, הרעב הפיזי מתפתח בדרך כלל בהדרגה וניתן להשביעו עם מגוון מזונות.

הבדל נוסף טמון במיקום תחושות הרעב. אכילה רגשית מלווה לרוב ברצון לאכול גם כשהקיבה לא ריקה פיזית. הרעב הוא יותר פסיכולוגי ומתמקד במזונות ספציפיים, ולא בתחושה פיזית בבטן. רעב גופני, לעומת זאת, מלווה בדרך כלל בתחושות רעש, נהמת בטן או תחושות של ריקנות.

אכילה רגשית מופעלת לעתים קרובות גם על ידי רגשות או מצבים מסוימים, כגון לחץ, עצב או שעמום. אנשים עשויים למצוא את עצמם פונים לאוכל כדרך להתמודד עם רגשות אלו. לעומת זאת, רעב פיזי אינו קשור ספציפית לרגשות אלא הוא תגובה גופנית טבעית לצורך במזון.

אינדיקטור נוסף הוא מהירות צריכת המזון. אכילה רגשית נוטה להיות מהירה, כאשר אנשים אוכלים במהירות ולעיתים קרובות ללא הבחנה. לעומת זאת, סבירות גבוהה יותר שרעב פיזי ילווה בגישה איטית ומודעת לאכילה, המאפשרת לאנשים להתענג וליהנות מהאוכל שלהם.
 

מה ההבדל בין אכילה רגשית לאכילה כפייתית

 
גם אכילה רגשית וגם אכילה כפייתית קשורים לאכילה מופרזת שחורגת מהצורך הפיזי של הגוף אבל מה ההבדל בין אכילה רגשית לאכילה כפייתית? אכילה כפייתית היא הפרעת אכילה מובהקת השונה מאכילה רגשית בכמה אופנים. אכילה כפייתית מאופיינת באובדן שליטה ובחוסר יכולת להפסיק לאכול, גם כאשר מלאים פיזית.

שלא כמו אכילה רגשית, המופעלת לרוב על ידי רגשות או מצבים ספציפיים, אכילה כפייתית מונעת על ידי דחף או כפיית אכילה עזים, ללא קשר למצב הרגשי. זוהי התנהגות כפייתית שאנשים מרגישים נאלצים לעסוק בה, ולעתים קרובות מובילה לרגשות אשמה, בושה וחרטה לאחר מכן.

הבחנה מרכזית נוספת היא רמת העיסוק באוכל ובאכילה. בעלי נטיות לאכילה כפייתית עלולים לחשוב כל הזמן על אוכל, לתכנן את הארוחות שלהם באובססיביות או לחוות תשוקה תכופה לאוכל שקשה לעמוד בפניהם. העיסוק הזה באוכל יכול לכלות את מחשבותיהם ולהפריע לתפקוד היומיומי.

אכילה כפייתית נוטה גם להיות כרוכה באובדן שליטה במהלך אפיזודות של אכילת יתר. אנשים עשויים למצוא את עצמם אוכלים כמויות גדולות של מזון במהירות ובצורה סודית, מרגישים שאינם מסוגלים לעצור או לשלוט בצריכתם. אובדן שליטה זה עלול להוביל לתחושות של חוסר אונים ומצוקה.

בנוסף, ההשלכות של אכילה כפייתית עשויות להיות חמורות יותר מאכילה רגשית. אוכלים כפייתיים חווים לעיתים קרובות עלייה משמעותית במשקל ועלולים לפתח בעיות בריאותיות נלוות, כגון לחץ דם גבוה, סוכרת או מחלות לב. ההשפעה הפסיכולוגית יכולה להיות גם משמעותית, כולל דימוי עצמי נמוך, דיכאון וחרדה.
 

גישות טיפוליות לאכילה רגשית

 
ישנן מספר גישות טיפוליות שנמצאו יעילות בטיפול באכילה רגשית. אחת השיטה הנפוצה היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שמטרתו לזהות ולשנות את המחשבות וההתנהגויות התורמות לאכילה רגשית. באמצעות CBT, אנשים יכולים ללמוד לזהות ולאתגר דפוסי חשיבה שליליים ולפתח אסטרטגיות התמודדות בריאות יותר להתמודדות עם רגשות.

גישה נוספת לטיפול באכילה רגשית היא התערבויות מבוססות מיינדפולנס, כגון אימון למודעות אכילה מבוססת מיינדפולנס (MB-EAT). טכניקה זו מעודדת אנשים לשים לב למחשבות, רגשות ותחושות גופניות הקשורות לאכילה ללא שיפוט. על ידי פיתוח מודעות לא שיפוטית לדפוסי האכילה שלהם, אנשים יכולים לקבל הבנה טובה יותר של הטריגרים הרגשיים שלהם ולבצע בחירות מודעות יותר לגבי צריכת המזון שלהם.

קבוצות תמיכה וטיפול קבוצתי יכולים להועיל גם לאנשים הנאבקים באכילה רגשית. הגדרות אלו מספקות סביבה בטוחה ותומכת עבור אנשים לחלוק את חוויותיהם, ללמוד מאחרים ולקבל הדרכה מאנשי מקצוע. טיפול קבוצתי יכול להציע תחושת קהילה ותיקוף, להפחית תחושות של בידוד ובושה.

במקרים מסוימים, טיפול פרטני עשוי להיות מומלץ לאלו עם בעיות רגשיות מורכבות יותר העומדות בבסיס הרגלי האכילה שלהם. מטפלים יכולים לעזור לאנשים לחקור את הסיבות השורשיות לאכילה הרגשית שלהם ולפתח אסטרטגיות מותאמות אישית לניהול רגשותיהם בדרכים בריאות יותר.

בנוסף, שילוב שינויים באורח חיים בריא יכול להשלים גישות טיפוליות לאכילה רגשית. זה עשוי לכלול פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת וטכניקות לניהול מתחים כגון מדיטציה או יוגה. בניית מערכת תמיכה חזקה של בני משפחה וחברים שמבינים ותומכים במסע של הפרט יכולה גם היא להועיל.
 

האם שינויים באורח החיים יכולים לעזור להפחית אכילה רגשית

 
ביצוע שינויים מסוימים באורח החיים יכול להיות דרך יעילה להפחתת אכילה רגשית. שינויים אלו יכולים לעזור לאנשים לפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר וליצור מערכת יחסים מאוזנת יותר עם אוכל. להלן שלושה תחומים מרכזיים שבהם שינויים באורח החיים יכולים לעשות את ההבדל:
 

  1. תזונה ותכנון ארוחות
    אימוץ תזונה מאוזנת ומזינה יכול למלא תפקיד משמעותי בניהול האכילה הרגשית. חשוב להתמקד בצריכת מזון מלא, כגון פירות, ירקות, חלבונים רזים ודגנים מלאים. הכללת סיבים וחלבונים מספקים בארוחות יכולה לעזור לקדם שובע ולהפחית את התשוקה, אפשר גם לחפש התאמה של דיאטה לפי סוג דם, שיכולה לעזור לתחושת שובע ומלאות המתאימים במיוחד לכם. תכנון ארוחות מראש יכול גם לעזור לאנשים לבחור בחירות בריאות יותר ולהימנע מאכילה אימפולסיבית כאשר רגשות מתעוררים.

  2. פעילות גופנית סדירה
    עיסוק בפעילות גופנית קבועה יכול להועיל לרווחה הפיזית והרגשית כאחד. הוכח כי פעילות גופנית משחררת אנדורפינים, שיכולים לשפר את מצב הרוח ולהפחית את רמות הלחץ. שילוב פעילויות שאדם נהנה מהם, כגון הליכה, שחייה או ריקוד, יכול להפוך את הפעילות הגופנית למהנה ובר קיימא יותר. בנוסף, פעילות גופנית יכולה לשמש הסחת דעת מטריגרים רגשיים ולספק פורקן בריא יותר לניהול רגשות.

  3. טכניקות לניהול מתח
    פיתוח טכניקות יעילות לניהול מתח חיוני בהפחתת אכילה רגשית. מתח יכול לעתים קרובות להוות טריגר לאכילה רגשית, ולכן מציאת דרכים בריאות להתמודדות עם מתח היא חיונית. טכניקות כגון תרגילי נשימה עמוקה, מדיטציה, יוגה או עיסוק בתחביבים יכולים לעזור לאנשים להירגע ולנהל את רגשותיהם מבלי לפנות לאוכל. פנייה לטיפול ייעוץ יכולה גם לספק הדרכה וכלים לניהול מתחים בצורה בריאה.

 

ילדים ואכילה רגשית

 
אכילה רגשית אינה מוגבלת למבוגרים; ילדים יכולים גם לפתח התנהגות זו כדרך להתמודד עם הרגשות שלהם. חשוב שהורים ומטפלים יהיו מודעים לסימנים העלולים להעיד על אכילה רגשית אצל ילדים. 

  • שינויים בדפוסי אכילה
    אחד הסימנים הראשונים לאכילה רגשית אצל ילדים הוא שינוי פתאומי בדפוסי האכילה שלהם. הם עשויים להתחיל לאכול מנות גדולות משמעותית או להראות עלייה פתאומית בנשנושים בין הארוחות. לעומת זאת, חלק מהילדים עלולים לאבד את התיאבון ולהפגין ירידה בצריכת המזון. 

 

  • 2. טריגרים רגשיים
    לילדים העוסקים באכילה רגשית יש לרוב טריגרים רגשיים ספציפיים שמובילים לאכילת יתר שלהם. טריגרים אלו יכולים להשתנות מילד לילד אך עשויים לכלול מצבים כמו ויכוחים עם אחים, לחץ בבית הספר או תחושת בדידות. חשוב להורים להתבונן בדפוסים כלשהם במצב הרגשי של ילדם לפני או במהלך פרקים של אכילת יתר. זיהוי הטריגרים הללו יכול לעזור להורים לטפל ברגשות הבסיסיים ולמצוא מנגנוני התמודדות חלופיים.

  • 3. אכילה לנוחות
    אוכלים רגשיים פונים לרוב לאוכל כמקור נחמה או כדי להקל על רגשות שליליים. אצל ילדים, ניתן לראות זאת כאשר הם מחפשים באופן עקבי מזון מנחם ספציפי, כגון גלידה, עוגיות או צ'יפס, כאשר הם מוטרדים או לחוצים. הם עשויים גם להפגין התקשרות רגשית חזקה למזונות הללו ולמצוא נחמה בצריכתם. הסתמכות זו על מזון לנוחות רגשית יכולה להוביל למעגל של אכילה רגשית אם לא מטפלים בה.

 

איך לתמוך בילד שנאבק באכילה רגשית

 
תמיכה בילד המתמודד עם אכילה רגשית דורשת גישה חומלת ומבינה. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו להנחות אותם ולתמוך בהם:
 

  1. תקשורת פתוחה
    צרו מרחב בטוח ולא שיפוטי עבור ילדכם לבטא את רגשותיו ותחושתיו. עודדו תקשורת פתוחה לגבי התמודדותם עם אכילה רגשית והקשיבו לדאגותיהם ללא ביקורת. תנו להם לדעת שאתם שם כדי לתמוך בהם ושהרגשות שלהם תקפים.

  2. זיהוי טריגרים
    עבדו יחד עם ילדכם כדי לזהות את הטריגרים הרגשיים המובילים לפרקי האכילה הרגשית שלהם. עזרו להם לזהות את הדפוסים והמצבים שעשויים לתרום להסתמכותם על מזון כמנגנון התמודדות. על ידי הבנת הטריגרים, אתם יכולים לעזור להם לפתח אסטרטגיות חלופיות להתמודדות עם הרגשות שלהם.

  3. למדו מנגנוני התמודדות בריאה
    עודדו את ילדכם לחקור ולתרגל מנגנוני התמודדות אלטרנטיביים שהם בריאים ובונים יותר מאכילה רגשית. זה יכול לכלול עיסוק בפעילות גופנית, יומן, טיפול באמנות, תרגילי נשימה עמוקה או שיחה עם מבוגר או יועץ מהימן. 
  4. קדמו אכילה מאוזנת
    עודדו תזונה מאוזנת ומזינה לילדכם. למדו אותם על החשיבות של אכילת מגוון מזונות המזינים את גופם ומספקים את אבות המזון הדרושים. הימנעו מדיאטה מגבילה או מוגזמת, מכיוון שהיא עלולה להחמיר את נטיות האכילה הרגשיות שלהם. במקום זאת, התמקדו ביצירת מערכת יחסים חיובית עם אוכל וקידום שיטות אכילה מודעת.

  5. פנו לעזרה מקצועית
    אם האכילה הרגשית של ילדכם נמשכת או הופכת לבעייתית, יש לפנות לעזרה מקצועית. רופא ילדים, מטפל או דיאטן רשום עם ניסיון באכילה רגשית בילדות יכולים לספק הדרכה ותמיכה המותאמים לצרכים הספציפיים של ילדכם.

תובנות ממחקרי אכילה רגשית

מחקרים רבים שופכים אור על מספר היבטים חשובים של אכילה רגשית:

  • טריגרים רגשיים
    מחקרים גילו שרגשות מסוימים, כמו מתח, עצב, שעמום וחרדה, נוטים לעורר אפיזודות של אכילה רגשית. רגשות אלה יכולים להוביל אנשים לחפש נחמה והסחת דעת דרך האוכל, וכתוצאה מכך ליצור מעגל של אכילה רגשית.

  • תגובות נוירולוגיות
    מחקרים המשתמשים בטכניקות הדמיית מוח הראו כי אכילה רגשית מפעילה מרכזי תגמול במוח, במיוחד אלו הקשורים להנאה ולנוחות. זה מחזק את הקשר בין רגשות לאכילה, ומקשה על שבירת מעגל האכילה הרגשית.

  • אכילה רגשית ועלייה במשקל
    מחקר מצא מתאם בין אכילה רגשית לעלייה במשקל. אנשים העוסקים באכילה רגשית תכופה נוטים יותר לסבול ממדד מסת גוף (BMI) גבוה יותר ולהיאבק בניהול משקל, במידה והחלטתם להתמודד עם אכילה רגשית ואתם מפחיתים מכמות המזון כדאי לברר על תוספי תזונה מומלצים לירידה במשקל כדי שהירידה במשקל תהיה בטוחה ובריאה.

  • הבדלים בין המינים
    מחקרים מצאו שנשים נוטות יותר לאכילה רגשית בהשוואה לגברים. ניתן לייחס זאת לגורמים חברתיים ותרבותיים ששמים דגש רב יותר על מראה ודימוי גוף של נשים.

  • אכילה רגשית ובריאות נפשית
    מחקר קבע קשר חזק בין אכילה רגשית לבין הפרעות בריאות נפשיות, כגון דיכאון וחרדה. אכילה רגשית יכולה לשמש כמנגנון התמודדות לאנשים החווים מצוקה רגשית. טיפול בבעיות הנפשיות הבסיסיות הוא חיוני בטיפול יעיל באכילה רגשית.

 

התגברות על אכילה רגשית

 
התגברות על אכילה רגשית היא מסע מאתגר אך בר השגה הדורש מחויבות, הרהור עצמי ותמיכה. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו לאנשים לנווט בנתיב זה:
 

  1. מודעות עצמית
    פיתוח מודעות עצמית חיוני בהתגברות על אכילה רגשית. הקדישו זמן לזהות את הרגשות, הטריגרים והדפוסים הקשורים לפרקי האכילה הרגשית שלכם, אתם יכולים לעשות שימוש ביומן אכילה כדי לזהות ולעקוב. על ידי זיהוי דפוסים אלה, אתם יכולים להתחיל להבין את הסיבות הבסיסיות ולפעול למציאת חלופות בריאות יותר.

  2. מנגנוני התמודדות בריאה
    מציאת דרכים חלופיות להתמודדות עם רגשות חיונית בשבירת מעגל האכילה הרגשית. עסקו בפעילויות שמביאות לכם שמחה והרפיה, כגון פעילות גופנית, או פעילות יצירתית כמו ציור או כתיבה. נסו כמה אפשרויות כדי למצוא מה עובד הכי טוב עבורכם.

  3. בניית מערכת תמיכה
    רשת תומכת עוזרת מאוד להתגבר על אכילה רגשית. חפשו חברים, משפחה או קבוצות תמיכה שיכולים להציע עידוד, הבנה ואחריות. שיתוף החוויות והאתגרים שלכם עם אחרים יכול לספק תחושה של תוקף ומוטיבציה.

  4. פנייה לעזרה מקצועית
    אם אכילה רגשית משפיעה באופן משמעותי על חייכם ורווחתכם, שקלו לפנות לעזרה מקצועית. מטפלים או יועצים מנוסים בהתמודדות עם הפרעות אכילה יכולים לספק הדרכה ותמיכה המותאמים לצרכים הספציפיים שלכם. הם יכולים לעזור לכם לחקור בעיות רגשיות בסיסיות, לפתח אסטרטגיות התמודדות ולעבוד לקראת מערכת יחסים בריאה יותר עם אוכל.

  5. תרגלו אכילה מודעת
    אכילה מודעת כוללת תשומת לב לרגע הנוכחי בזמן האכילה, התמקדות ברמזי רעב פיזיים והתענגות על הטעמים והמרקמים של האוכל. על ידי תרגול אכילה מודעת, אתם יכולים לטפח תחושת מודעות וסיפוק רב יותר ולהפחית את הסבירות לפנות לאוכל כאמצעי לנוחות רגשית.

 

ענת מטיאש דיאטנית
ענת מטיאש
ענת מטיאש - דיאטנית קלינית מוסמכת ומדריכת כושר MPH

מנהלת הפורום המקצועי של דיאטה

ענת מטיאש, תזונאית קלינית מוסמכת, בעלת תואר שני מאוניברסיטת בן גוריון בתחום בריאות הציבור ומומחית בתזונת ילדים, נוער ומבוגרים.ענת היא מדריכת כושר וקאוצ'רית לילדים ונוער, בוגרת מכללת יוזמות.
למידע נוסף על ענת לחצו כאן

שאלות גולשים מהפורום בנושא אכילה רגשית

סדנת אכילה רגשית בת"א ובקיבוץ מרחביה

יקרים, נפגשים השבוע לדבר על אכילה רגשית, ועל הקשר שבין האכילה לבין התניות הראש והרגש שלנו. אשמח לראותכם. https://www.facebook.com/events/523644191015594/

הודעות בפורום פורום דיאטה 14/02/2015
טרילותרפיה ואכילה רגשית

סדרה של שמונה מפגשים בנושא מערכת היחסים עם האוכל. הנכם מוזמנים למסע בו נגלה את הסיבה הרגשית שלנו לאכילה ונלמד על האיזון בין הראש והרגש. בעזרת שיטת הטרילותרפיה, אוכל יחזור לשמש דלק ואנרגיה...

הודעות בפורום פורום דיאטה 17/05/2013
סדנת אכילה רגשית - בדרך אחרת עם פרייה

שמונה מפגשים בנושא אכילה רגשית, המבוססים על שיטת הטרילותרפיה. חוסר השקט הפנימי והקונפליקט בין הראש לרגש, יכולים לגרום לנו לאכול, לעשן או לקנות יותר מדי, ללא גבולות. בסדנה נלמד לאזן בין הראש...

הודעות בפורום פורום דיאטה 08/04/2013
דרושה דיאטנית קלינית עם נסיון בהפרעות אכילה

למרכז פרטי לבריאות הנפש בת"א דרושה דיאטנית קלינית עם נסיון בהפרעות אכילה ועבודה בבריאות הנפש, לעבודה בתוכנית ייחודית לטיפול באכילה רגשית

הודעות בפורום פורום דיאטה 06/01/2013
הרזייה ללא דיאטה

שנם אנשים ונשים שתמיד נשארים רזים.  חלקנו הגדול משחקים על טווח קילוגרמים למעלה ולמטה ורובנו מעדיפים להיות מינוס קילוגרמים ספורים. מבנה גוף רזה הוא לרוב גנטי. אך גם נרכש. מעבר לגיל 20...

הודעות בפורום פורום דיאטה 24/12/2013
שאלה מוזרה

הבעיה שלי עם אוכל שאני נוהגת לאכול כשרע לי וכשטוב לי, אני תמיד פונה לאכול. האם דיאטה עם צמידים תוכל לעזור לי לנטרל את הדפוס הזה שיש לי של אכילה רגשית? גלית.

הודעות בפורום פורום דיאטה 11/04/2013
מחפשת דיאטנית בראש אחר באיזור חולון

היי אני מחפשת דיאטנית באיזור חולון. חשוב לי שזאת תהיה מישהי רגישה עם ראש קצת "אחר" שעושה גם טיפול בכל עניין אכילה הרגשית ולא רק נותנת תפריט. אידיאלי זה באיזור חולון אני חברה בקופת חולים...

הודעות בפורום פורום דיאטה 22/08/2012