שלום רציתי לשאול שאלה לגבי כבד הודו האם הוא מומלץ או לא מומלץ ? אן לי בעיות כולסטרול ושמעתי שהוא עשיר ב-B12 אבל ראיתי שגם בשומן , עם לפחות 16 אחוז . אני קצת מבולבלת בגלל שכבד עוף לדוגמה זה בשר רזה
כבד הוא איבר שבין היתר מסנן את הדם בגוף, את כל הדם . גם בגוף האדם וגם בגוף החיה.
ישנם חומרים שנשארים בכבד, בעיקר חומרי פסולת ושיירי תרופות, הדם מסתנן ויוצא יותר נקי משנכנס, היכן נשאר השייר המזיק? הרבה פעמים בכבד עצמו (חלקו עובר למעי הגס ומפונה מהגוף).
בנוסף לשיירי תרופות ורעלים אוגר הכבד שומן במיוחד אם אותה חיה הואבסה בתזונת יתר על מנת להכפיל את משקלה – כדי לקבל יותר תשואה בעקבות מכירתה לפי ק"ג.
עודפי השומן נשארים בכבד, גם אצל האדם וגם אצל החיה. כל חיה.
לסיכום: כבד הוא איבר שאמנם עשיר בויטמין 12B ובברזל, אך יחד עם זאת רווי בשומן ורעלים.
הרעלים שהסתננו מהחיה נכנסים לגוף האדם שאוכל את הכבד.
אני ממליצה לוותר על הכבד, לצרוך 12B ממקור אחר כמו ביצה. וברזל ממקור צמחי .
התשובה ניתנה על ידי דפנה לב היא מומחית בספורט דיאטה ותזונה נכונה , מנהלת עלי דפנה- שילוב מנצח של ספורט ותזונה, טלפון: 054-5468336