שאלה של אימא מודאגת

עמוד הבית פורומים פורום דיאטה שאלה של אימא מודאגת

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • תגובות
    לאמא המודאגת

אני אנסה לענות על השאלה אך חסרים לי הרבה פרטים כדוגמת- מה גילו של הילד, כמה שעות הוא נמצא בבי"ס, כאשר הוא בבית- הוא אוכל בתדירות גבוה/נמוכה, בימים בהם הוא לא לומד- ימי שבת- הוא אוכל בבקרים?….ועוד הרבה שאלות שמציגות לי את התמונה במלואה…

חשוב לאכול בבקרים לאחר צום הלילה, הגוף זקוק לאספקה מחודשת של כל רכיבי התזונה. 
    ייתכן והוא לא מרגיש רעב בבקרים בגלל הרגל שרכש ואז יש להסביר לו את החשיבות של ארוחות אלו. ייתכן והוא לא אוכל בגלל בושה או ביישנות מפני אכילה ליד החברים שלו לספסל הלימודים. (האם הוא אוכל בשבת?)
    נסי לברר איתו

מקווה שעזרתי…

המשך…

מדובר בילד בן 10. בבית הוא אוכל יחסית טוב, מדי פעם "גונב" ממתקים וכאלה, אבל זה בגלל שאני גם לא מרשה לו הרבה. אני מפחדת שזה מה שהוא אוכל בבית הספר. הוא נמצא שם עד שעה 13 לפעמים יותר. לגבי שבתות, אז הוא אוכל קורנפלקס בבוקר, ואחרי זה לרוב אני מבקשת ממנו שלא יאכל עד הצהריים כי אז יש ארוחה משפחתית. אלא אם הוא הולך לסבא וסבתא שלו ואז, הם כבר נותנים לו חופשי.
    מה עלי לעשות?

המשך

שוב, קשה לענות כאשר אני לא מכירה את הילד ואת כל הסיטואציה במלואה.
    אני ממליצה לפנות לדיאטנית.

לגבי הממתקים- ייתכן מאד שבגלל האיסור על אכילת מתוקים בבית הוא מפצה על כך באכילה יתרה בבי"ס. 

לגבי השבתות- את צריכה לעזור לו להיות קשוב לגוף שלו ושהוא יאכל כאשר הוא רעב ולא מורעב. 
    ייתכן ואכילת ארוחה קטנה בין הבוקר לצהריים יכולה להועיל וכך הוא גם יהיה מעט רעב לארוחת הצהריים אך עדיין יאכל כאשר הוא קצת רעב- לפני כן. 

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
כתיבת תגובה בתור אורח באתר. כניסה לחשבון שלי
פרסום תגובה
הפרטים שלך