dietitian.co.il
כניסה למנהלים

מנהלי הפורום

ענת מטיאש
ענת מטיאש

ענת מטיאש דיאטנית תואר שני מאוניברסיטת בן גוריון מומחית בתזונת ילדים נוער וספורט מקבלת באזורים מודיעין חולון פתח תקוה קבוצות ופרטי דיאטנית ספורטאים ובעלת נסיון ומוניטין של 15 שנה ועדת ילדים עתיד ודיאטנית עירית ירושלים ועוד

כתוב נושא חדש     « לעמוד הפורום
הי ליאת,
הברזל במזון נמצא גם במזון מן החי וגם במזון מן הצומח.  אכילת מזון חומצי בצמוד לצריכת הברזל משפרת את ספיגת הברזל בגוף. הסביבה החומצית מאפשרת שינוי בצורת הברזל ומקלה על הספיגה.
 
דוגמאות לשילובים מומלצים של מזון חומצי בסמוך לברזל: כוס מיץ פרי הדר (תפוזים, לימונדה, אשכוליות, תוספת מיץ לימון למזון ועוד), ירקות חומציים (עגבנייה, גמבה, פלפל ועוד). אכילת פירות חומציים העשירים בויטמין C - תותים, קווי, ליצ'י, גויאבה, אננס.
 אישה מעל גיל 18 צריכה לצרוך כ 18 מ"ג ברזל. 
להלן רשימת מזונות במיון תכולת ברזל: 

ערכי ברזל ב- 200 גרם בשר:
בשר בקר- 6.4 מ"ג (פרוסה ממוצעת, 2 קציצות)
כבד בקר- 13.54 מ"ג (פרוסה ממוצעת)
הודו- 3.92 מ"ג (מנת שניצל, פרוסת חזה, 1 שוק, 2-3 קציצות)
עוף - 2.34 מ"ג (מנת שניצל, פרוסת חזה, 2 שוקיים, 2-3 קציצות)
כבד עוף - 16.94 מ"ג (3 יחידות)
 
דגים:
סרדינים - 8.28 מ"ג (קופסת שימורים- 85 גר')
דגים - 3 מ"ג (1 יחידה ממוצעת)
 
ברזל ממקורות צמחים:
קטניות (לאחר בישול): 90 גר' פולי סויה (1/2 כוס) 2.7 מ"ג
95 גר' שעועית לימה (1/2 כוס) 2 מ"ג
90 גר' שעועית אדומה (1/2 כוס) 1.8 מ"ג
100 גר' עדשים (1/2 כוס) 1.6 מ"ג


07/05/2018 13:59
אנמיה וחוסר ברזל     ו    ליאת ליאת    

שלום רב שמי ליאת ואני רוצה לדעת מה אפשר לאכול שיש חוסר ברזל ואנמיה.
תודה.

21/07/2018 22:37
אנמיה     ו    לירון שמעוני לירון שמעוני    
« הודעה נוכחית

הי ליאת,
הברזל במזון נמצא גם במזון מן החי וגם במזון מן הצומח.  אכילת מזון חומצי בצמוד לצריכת הברזל משפרת את ספיגת הברזל בגוף. הסביבה החומצית מאפשרת שינוי בצורת הברזל ומקלה על הספיגה.
 
דוגמאות לשילובים מומלצים של מזון חומצי בסמוך לברזל: כוס מיץ פרי הדר (תפוזים, לימונדה, אשכוליות, תוספת מיץ לימון למזון ועוד), ירקות חומציים (עגבנייה, גמבה, פלפל ועוד). אכילת פירות חומציים העשירים בויטמין C - תותים, קווי, ליצ'י, גויאבה, אננס.
 אישה מעל גיל 18 צריכה לצרוך כ 18 מ"ג ברזל. 
להלן רשימת מזונות במיון תכולת ברזל: 

ערכי ברזל ב- 200 גרם בשר:
בשר בקר- 6.4 מ"ג (פרוסה ממוצעת, 2 קציצות)
כבד בקר- 13.54 מ"ג (פרוסה ממוצעת)
הודו- 3.92 מ"ג (מנת שניצל, פרוסת חזה, 1 שוק, 2-3 קציצות)
עוף - 2.34 מ"ג (מנת שניצל, פרוסת חזה, 2 שוקיים, 2-3 קציצות)
כבד עוף - 16.94 מ"ג (3 יחידות)
 
דגים:
סרדינים - 8.28 מ"ג (קופסת שימורים- 85 גר')
דגים - 3 מ"ג (1 יחידה ממוצעת)
 
ברזל ממקורות צמחים:
קטניות (לאחר בישול): 90 גר' פולי סויה (1/2 כוס) 2.7 מ"ג
95 גר' שעועית לימה (1/2 כוס) 2 מ"ג
90 גר' שעועית אדומה (1/2 כוס) 1.8 מ"ג
100 גר' עדשים (1/2 כוס) 1.6 מ"ג



תוכן מומלץ
קהילת דיאטניות - בואו הצטרפו
Copyright © 2018 dietitian.co.il כל הזכויות שמורות
אתר דיאטניות מציג בפניכם מידע ועסקים מומלצים מתחום דיאטה
מחפשים דיאטנית מומלצת? נשמח לעמוד לרשותכם
אנחנו עובדים עם דיאטניות מובילות בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
יישוב:
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד!