בואו להכיר שרית גרשון - דיאטנית


שרית גרשון חלמה להיות דיאטנית כבר בגיל שש, בגיל שבע עשרה היא אירגנה תפריט דיאטה לחברה וכיום היא דיאטנית שמטפלת בעשרות מטופלים


באיזה גיל החלטת להיות דיאטנית ולמה?

 
התהיות הראשונות שלי לגבי המקצוע וההתעסקות בו החלו כבר מגיל 6, ומאז ועד היום הן למעשה לא פסקו. גדלתי בבית של אימא מיקרוביולוגית של מזון כך שתמיד היה מזון סביבי, ואבא עם השמנה חריפה, והיסטוריה של כ-14 שנים של סיבוכי השמנה (כולל התקפי לב, אירועים מוחיים ועוד) עם כניסות ויציאות מבתי-חולים על כל המשתמע מכך.

בגיל 17 עשיתי דיאטה ראשונה לחברה טובה שהייתה מעט מלאה. נתתי לה תפריט מתאים ועקבתי אחרי התוצאות. היא הצליחה לרדת באמצעותה בצורה מבוקרת 5 ק"ג, ואז גמלה בליבי סופית ההחלטה להיות דיאטנית לכש'אהיה גדולה'.
 

כיצד את מנסה להעביר את חשיבות המקצוע לאנשים מבחוץ? האם את חושבת שהמקצוע מקבל את הכבוד הראוי לו בחברה ובמוסדות השונים?
 

כדי 'להעביר' את חשיבות המקצוע לאנשים צריך להאמין בו ולאהוב אותו. התברכתי בכך שיש לי את שתי התכונות. אני אוהבת מאוד את המקצוע ואת כל השיח סביב אכילה-גוף-נפש. אני חושבת שהמקצוע שלנו חשוב מאין כמותו ברמה של "להקדים תרופה למכה".

הדבר הכי טוב כדי להעביר את המקצוע נכון הוא לייצג אותו. אני עצמי מנהלת אורח חיים כזה שעולה בקנה אחד עם העקרונות שאני מעבירה הלאה ואני מרגישה שלקדם את נושא התזונה הוא סוג של שליחות עבורי.

מקצוע התזונה בשנים האחרונות מקבל הרבה יותר לגיטימציה מבעבר. בעבר רופא המשפחה היה במידה רבה גם היועץ התזונתי. היום החלוקה הרבה יותר ברורה ואיתה גם ההכרה במקצוע.
 

איזו עצה היית נותנת לבחור או בחורה שבוחרים לעבוד בתחום?
 

העצה החשובה ביותר היא כמובן: היה אתה. הישאר אתה והבא את עצמך ואת התכונות שלך למקצוע ולא ההפך. היה קשוב ואמפאתי, לא שיפוטי , מקצועי, והכי חשוב – תרצה לעזור.
 

לאור ניסיונך המקצועי, האם את חושבת שיש בחברה הישראלית מודעות לשמירה על תזונה נכונה ועל משקל בריא?
 

מגמת ההשמנה בעולם לא פוסחת גם על ישראל, ולכן גם כאן במדינתנו הקטנה יש מקום לשיפור. יחד עם זאת בקרב מטופלים ובכלל בקרב האוכלוסייה קיימת התעניינות רבה בנושא, ויש רצון ללמוד איך לפעול נכון יותר. העניין הוא שיש לא מעט אינפורמציה בנושא ויותר מכך דיס-אינפורמציה שלפעמים עושה יותר בלגן אצל האוכלוסייה מאשר סדר.
 

אילו שר החינוך היה פונה אליך ומבקש להכין תוכנית שתשמור על המשקל של הילדים, מה היית מציעה לו לעשות?
 

ראשית הייתי מברכת אותו על היוזמה הברוכה ועל העלאת הנושא לסדר היום. חינוך הוא תמיד המפתח לשינוי, ולכן הייתי ממליצה לעבוד בשני מישורים עיקריים.
 
המישור הראשון יהיה חינוך בבתי-הספר, ויכלול תוכנית מפורטת של הקצאת תקנים להשתלבות של מורים להוראת מקצוע התזונה בבתי-הספר ברחבי-הארץ.

במישור השני הייתי ממליצה להקים בקהילה סדנאות משולבות של הורים יחד עם הילדים כדי להכווין תזונה נכונה גם לילד, גם את ההורה שלמעשה הוא זה שמכתיב איזה אוכל "יכנס הביתה", וגם את ההתנהלות של שניהם יחד והדינאמיקה של הורה-ילד סביב נושא האכילה.


האם את שומרת על משקלך ואם כן אז כיצד?
 

אני אכן שומרת על משקלי ע"י כך שאני מתעסקת בו - כמה שפחות. אני מתחברת לאינסטינקטים הראשוניים שלי ולחוויית רעב-ושובע של הגוף, אני נהנית מהאוכל, נותנת לגוף את מה שהוא צריך, ומשתדלת לא לאכול בהגזמה. האוכל עבורי אינו מהווה מפלט והוא לא עונה על צרכים רגשיים.

הסוד כמו הרבה דברים בחיים הוא להגיע לאיזון. אני מגדירה את עצמי כאדם במשקל ממוצע. אני לא שמנה ואני לא רזה, אני באמצע, ואני משתדלת לא לסטות מהיעד הזה.
 

מה צריך מטופל כדי להצליח לרדת במשקל ולשמור עליו?

 
רצון לעבור את השינוי קודם כל, כוח-רצון וגם לא מעט תעוזה. שינוי בכלל ושינוי התנהגותי בפרט הוא דבר שדורש לא מעט גיוס של כוחות עצמיים. מטופל צריך לרצות, להאמין שהוא יכול, לבחור אדם שמתאים לו ושהוא הכי סומך עליו בכדי שיוכל לגייס אותו למטרה ושיוכל להוביל אותו את התהליך.
 

האם תהיי מוכנה לספר מעט על עלויות הטיפול?
 
בשמחה. עלות טיפול בקליניקה פרטית תהייה: 100 ₪ לפגישת הכרות ואבחון ראשונה באורך של שעה, ולאחר מכן 80 ₪ לכל פגישת מעקב האורכת 45 דקות.


הטיפ של שרית - חינוך בבית הספר לתזונה , ויצירת סדנאות של הורים וילדים להכוונת תזונה נכונה לילד



שרית גרשון , בעלת תואר ראשון במדעי התזונה, דיאטנית קלינית
המכבי רמת גן , טלפון : 054-7373110    
קבל הצעות עכשיו