תוספי מזון -מתי להשתמש בהם ולמה הם טובים
נכתב בתאריך: 21/03/22
בשנים האחרונות, אנו נחשפים יותר ויותר לתוספי מזון שנכנסים לשוק. יותר חברות משווקות תוספי מזון ויותר אנשים צורכים אותם. מסעות הפרסום לתוספי מזון אלו שווים מיליוני דולרים והכל במטרה לגרום לנו לרכוש תוספי מזון , שישמשו אותנו, לצד או במקום מאכלים מסוימים.
מה כוללים תוספי מזון?
תוספי מזון הם למעשה מרכיבים שונים במזון אשר בודדו והפכו להיות הגורם היחידי אותו צורך האדם. כך למשל יש תוספי מזון שהם מיניראליים, ויטמינים, חומצות אמינו, אומגה 3 ואומגה 6, וכדומה. מדובר בחומרים שאפשר למצוא במאכלים שונים, כולל מאכלים שבאו מהטבע או במאכלים שמיוצרים במפעלים. אז מה הרעיון שעומד מאחורי תוספי מזון? פשוט מאוד, במקום לאכול מאכל שלם, אנו יכולים להנאות מלאכול את החומרים שחשובים לנו, בעוד אלו נחשבים טבעיים יותר כאשר הם מגיעים בצורה של כדור ולא בתוך מאכל שעבר שינויים תעשייתים שונים.
חשוב לציין, אל מול התמיכה בתוספי מזון, יש רבים שמתנגדים לגישה זו. הסיבה היא, שהגוף צריך להנאות מהמכלול שהוא מקבל במאכלים השונים. מה עוד שרבים טוענים שתוספי מזון אינם יעילים כפי שמספרים לנו ואינם מתאימים לגוף כמו שאנו נוטים לחשוב. לא פעם גם מתגלות תופעות לוואי שונות, כתוצאה משימוש נרחב בתוספי מזון אלו.השימוש בתוספי מזון, מוכר בעיקר אצל אנשים שנוטים לסבול מחסך בויטמינים או מיניראליים, דבר שבא לידי ביטוי בתשישות, עייפות, חולשה וכדומה. לעיתים יהיה ניתן להבחין בכך בבדיקות שונות, כגון בדיקות דם.
מי משתמש בתוספי מזון?
סוג הקהל שצורך תוספי מזון כולל ספורטאים אשר מעדיפים להשתמש בתוספים אלו על פני לצרוך מאכלים שלמים אשר יעלו את משקלם וכן כדי לחזק את גופם. בסיטואציות שונות, יש צורך גובר להשתמש בויטמינים, למשל, נשים בעת היריון, ילדים בגיל ההתבגרות, מטופלים אחרי ניתוחים, אנשים מבוגרים וכדומה. השימוש נעשה מתוך חסך בויטמינים או מתוך צורך לצרוך כמות גדולה יותר עקב שינויים שעובר הגוף.
חשוב לציין, תוספי מזון הם אינם יכולים להוות תחליף כולל למזון. זו הסיבה שהם נקראים תוספים . במזון שאנו אוכלים, ישנם חומרים שתוספי המזון לא יכולים לספק. היום אומנם תוספי המזון נוצרים אחרי מחקר מעמיק ותהליך ארוך של בידודם מתוך המזון שלנו, אך עדיין הם אינם יכולים לעמוד בפני עצמם. כמו כן, יש לקחת בחשבון, שבתהליך יצירת התוספים, עדיין יש אלמנט תעשייתי, מה שמעלה את השאלה, האם קיים הבדל גדול בין התוצר הסופי של התוסף לזה של המזון, אותו אנו צורכים.